top of page
  • Writer's picturereadsbyfarcazelagg

Söz Oyunu Azerbaycanca - um jogo de palavras em azerbaijano



Söz Oyunu Azerbaycanca Cavablari: Azərbaycan Dilində Söz Tapma Oyunları




Siz de söz oyunlarını seviyor musunuz? Peki ya Azərbaycan dilində söz oyunları oynamak ister misiniz? Eğer cevabınız evet ise, bu yazı tam size göre. Bu yazıda, Söz Oyunu Azerbaycanca adlı popüler bir söz oyununun ne olduğunu, nasıl oynandığını, nereden indirilebileceğini, oynama yollarını, ipuçlarını, en zor bölümlerini ve faydalarını anlatacağız. Hazırsanız, başlayalım!


Söz Oyunu Azerbaycanca Nedir?




Söz Oyunu Azerbaycanca, AZMGames tarafından geliştirilen ve Google Play Store'da 100 binin üzerinde indirilen bir söz oyunudur. Bu oyunda, size verilen harfleri kullanarak 5 harfli sözler bulmanız gerekiyor. Seu bölümde farklı bir tema ve farklı bir zorluk seviyesi var. Örneğin, hayvanlar, bitkiler, ülkeler, şehirler, sporlar, meslekler gibi temalarla karşılaşabilirsiniz. Her bölümde 10 soru var ve her soruya 30 saniye süreniz var. Doğru cevap verdiğinizde puan kazanıyorsunuz, yanlış cevap verdiğinizde ise puan kaybediyorsunuz.




soz oyunu azerbaycanca cavablari




Söz Oyunu Azerbaycanca Nasıl Oynanır?




Söz Oyunu Azerbaycanca oymanak çok kolay. Öncelikle oyuna giriş yapmak için Facebook hesabınızla veya misafir olarak giriş yapabilirsiniz. Sonra istediğiniz bir bölümü seçebilirsiniz. Seu tamanho de bölümde verilen harfleri sırayla dokunarak sözcük oluşturmanız gerekiyor. Eğer doğru bir sözcük bulduysanız, ekranda yeşil renkte görünecek ve puan kazanacaksınız. Eğer yanlış bir sözcük yazdıysanız, ekranda kırmızı renkte görünecek ve puan kaybedeceksiniz. Eğer harfleri silmek isterseniz, geri tuşuna basabilirsiniz. Eğer ipucu isterseniz, ampul simgesine dokunabilirsiniz. Ama dikkat edin, ipucu kullanmak da puanınızı azaltır. Her bölümü tamamladığınızda, yeni bir bölüme geçebilirsiniz.


Söz Oyunu Azerbaycanca Nereden İndirilir?




Söz Oyunu Azerbaycanca, Android işletim sistemine sahip akıllı telefon ve tabletler için ücretsiz olarak indirilebilir.Google Play Store'da arama yaparak veya [buraya] tıklayarak oyunu indirebilirsiniz. Oyunun boyutu yaklaşık 30 MB'dir ve internet bağlantısı gerektirir. Oyunun güncel sürümü 1.0.8'dir ve son güncelleme 2021 yılının Mart ayında yapılmıştır. Oyunun geliştiricisi AZMGames, oyunu sürekli olarak geliştirmekte ve yeni bölümler eklemektedir.


Söz Oyunu Azerbaycanca Oynama Yolları




Söz Oyunu Azerbaycanca, sadece tek başınıza oynamakla kalmayıp, aynı zamanda arkadaşlarınızla da rekabet edebileceğiniz bir oyundur. Oyunda iki farklı oynama yolu vardır: DUEL modu ve Reytinq sistemi.


Söz Oyunu Azerbaycanca DUEL Modu




modo de duelo, Söz Oyunu Azerbaycanca'nın en heyecanlı özelliklerinden biridir. Bu modda, Facebook arkadaşlarınızla veya rastgele seçilen oyuncularla canlı olarak yarışabilirsiniz. Her iki oyuncuya da aynı harfler verilir ve kim daha fazla sözcük bulursa o kazanır. DUEL Modunda 5 Farklı Seviye Vardır: Acemi, Usta, Profesyonel, Şampiyon ve Efsane. Seviyeniz yükseldikçe, rakipleriniz de daha zorlu olur. DUEL modunda kazandığınız her maç için altın kazanırsınız. Altınlarınızı ipucu almak veya yeni bölümler açmak için kullanabilirsiniz.


Söz Oyunu Azerbaycanca Reytinq Sistemi




Reytinq sistemi, Söz Oyunu Azerbaycanca'nın diğer bir ilgi çekici özelliğidir. Bu sistemde, oynadığınız her bölüm için aldığınız puanlar toplanır ve size bir reytinq verilir. Reytinqiniz ne kadar yüksek olursa, lider tablosunda da o kadar yüksek sırada yer alırsınız. Lider tablosunda hem tüm oyuncuların hem de arkadaşlarınızın reytinqlerini görebilirsiniz. Reytinq sistemi, sizin ne kadar iyi bir sözcük bulucu olduğunuzu gösterir ve sizi daha çok oynamaya teşvik eder.


Söz Oyunu Azerbaycanca İpuçları




Söz Oyunu Azerbaycanca oynamak eğlenceli olduğu kadar zorlayıcı da olabilir. Bazı bölümlerde çok kolay sözcükler bulabilirken, bazılarında ise saatlerce uğraşabilirsiniz. İşte size bazı ipuçları, Söz Oyunu Azerbaycanca'da daha başarılı olmanıza yardımcı olabilir:



  • Harfleri farklı siralarda deneyin. Bazen aynı harflerden farklı sözcükler çıkabilir. ÖrneÄŸin, ELMA bainha harflerinden ELMA bainha de MUITO RUIM sözcüklerini yapabilirsiniz.



  • Tema ilgili sözcükleri düşünün. Seu bölümde size verilen tema, bulabileceÄŸiniz sözcüklerin ipucudur. ÖrneÄŸin, tema Hayvanlar ise, KEDÄ°, KÖPEK, TAVÅžAN gibi sözcükleri aklınıza getirin.



  • AzÉ™rbaycan dilinin zenginliÄŸinden faydalanın. AzÉ™rbaycan dilinde çok sayıda sözcük vardır ve bazıları Türkçe'den farklıdır. ÖrneÄŸin, ÇAY bainha harflerinden ÇAY bainha de YAÇ (gece) sözcüklerini yapabilirsiniz.



  • Aynı harfi birden fazla kullanmayın. Seu harfi sadece bir kez kullanabilirsiniz. ÖrneÄŸin, BABA harflerinden BABA sözcüğünü yapamazsınız, çünkü B harfini iki kez kullanmış olursunuz.



  • Zamanınızı iyi kullanın. Her soruya 30 saniye süreniz var ve bu süre çok çabuk geçebilir. EÄŸer bir soruda takılırsanız, çok fazla zaman kaybetmeden ipucu isteyin veya baÅŸka bir soruya geçin.



Söz Oyunu Azerbaycanca En Zor Bölümleri




Söz Oyunu Azerbaycanca'da şu anda 3000 bölüm bulunmaktadır ve her bölüm bir öncekinden daha zor olmaktadır. Bazı bölümlerde ise, bulması çok zor olan sözcükler vardır. İşte size oyunun en zor bölümlerinden bazıları:


Söz Oyunu Azerbaycanca 1000. Bölüm




Bu bölümde tema Meyveler'dir ve size verilen harfler A L M N U'durante. Bu harflerden 5 harfli meyve isimleri bulmanız gerekmektedir. Bu bölümdeki doğru cevaplar şunlardır:



Soru não


Cevap


1


LIMÃO


2


MALNA (Ahududu)


3


MANGA


4


MELÃO (Kavun)


5


NARMA (Nar)


6


LAMÃ (Limão)


7


ALMA (Elma)


8


ANAN (Ananás)


9


ALAN (Kızılcık)


10


LUNA (Ayva)


Bu bölümdeki en zor cevaplar, MALNA, NARMA, LAMAN, ALAN eu LUNA'dir. Bu sözcükler, Türkçe'de farklı isimlerle bilinen meyvelerdir ve Azərbaycan dilinde çok yaygın değildir.


Söz Oyunu Azerbaycanca 2000. Bölüm




Bu bölümde tema Renkler'dir ve size verilen harfler A E K M R'dir. Bu harflerden 5 harfli renk isimleri bulmanız gerekmektedir.Bu bölümdeki doğru cevaplar şunlardır:



Soru não


Cevap


1


CARMA (Turuncu)


2


MARAK (Mor)


3


KEREM (Pembé)


4


KAMER (Kahverengi)


5


MAREK (YeÅŸil)


6


AKMER (Kırmızı)


7


ERMAK (Sari)


8


REMAK (Mavi)


9


KEMAR (Gri)


10


RAKEM (Siyah)


Bu bölümdeki en zor cevaplar, CARMA, MARAK, KEREM, CAMA eu MAREK'dir. Bu sözcükler, Türkçe'de farklı isimlerle bilinen renklerdir ve Azərbaycan dilinde çok yaygın değildir.


Söz Oyunu Azerbaycanca 3000. Bölüm




Bu bölümde tema Şehirler'dir ve size verilen harfler A B E K N'dir. Bu harflerden 5 harfli şehir isimleri bulmanız gerekmektedir. Bu bölümdeki doğru cevaplar şunlardır:



Soru não


Cevap


1


BENKA (Benin'in baÅŸkenti)


2


BENKE (Belize'nin bir ÅŸehri)


3


BANKE (Nepal'in bir ÅŸehri)


4


BANAK (Norveç'in bir şehri)


5


BAKEN (Güney Afrika'nın bir şehri)


6


BAKAN (Kamboçya'nın bir şehri)


7


BENAK (Endonezya'nın bir şehri)


8


BENNE (Mali'nin bir ÅŸehri)


9


BANNE (Fransa'nın bir şehri)


10


BAENA (İspanya'nın bir şehri)


Bu bölümdeki en zor cevaplar, BENKA, BENKE, BANCO, BANANA eu ASSADO'dir. Bu sözcükler, çok bilinmeyen veya uzak ülkelerin şehirleridir ve Azərbaycan dilinde çok yaygın değildir.


Söz Oyunu Azerbaycanca Faydaları




Söz Oyunu Azerbaycanca, sadece eğlenceli bir zaman geçirme aracı değil, aynı zamanda birçok faydası olan bir oyundur. İşte size oyunun faydalarından bazıları:


Söz Oyunu Azerbaycanca Eğlenceli Bir Oyundur




Oyunun en önemli faydası, eğlenceli olmasıdır. Oyunu oynarken hem zevk alır hem de stres atarsınız. Oyunun renkli tasarımı, eğlenceli ses efektleri, çeşitli temaları ve zorlu bölümleri sizi sikılmadan oynamaya teşvik eder. Ayrıca, arkadaşlarınızla yarışmak veya lider tablosunda yükselmek de oyunun eğlencesini artırır.


Söz Oyunu Azerbaycanca Yeni Bilgiler Öğrenmenizi Sağlar




Oyunun bir diğer faydası da, yeni bilgiler öğrenmenizi sağlamasıdır. Oyunu oynarken, Azərbaycan dilindeki farklı sözcükleri tanıyabilir, anlamlarını öğrenebilir ve kelime haznenizi geliştirebilirsiniz.Ayrıca, oyunun temaları sayesinde, farklı alanlarda bilgi sahibi olabilirsiniz. Örneğin, hayvanlar, bitkiler, ülkeler, şehirler, sporlar, meslekler gibi temalarla karşılaşabilir ve bunlar hakkında yeni şeyler öğrenebilirsiniz.


Söz Oyunu Azerbaycanca Zeka ve Mantık Geliştirir




Oyunun bir başka faydası da, zeka ve mantık geliştirmesidir. Oyunu oynarken, verilen harflerden sözcük oluşturmak için zihninizi çalıştırır, odaklanır ve çözüm yolları ararsınız. Bu da zeka ve mantık becerilerinizi geliştirir. Ayrıca, oyunun zaman sınırlaması da hızlı düşünme ve karar verme yeteneğinizi artırır.


Sonuç




Söz Oyunu Azerbaycanca, Azərbaycan dilinde söz bulma oyunları arasında en popüler ve en kaliteli olanlardan biridir. Bu oyunda, size verilen harfleri kullanarak 5 harfli sözcükler bulmanız gerekmektedir. Seu bölümde farklı bir tema ve farklı bir zorluk seviyesi vardır. Oyunu tek başınıza veya arkadaşlar ınızla yarışabilirsiniz. Oyun hem eğlenceli hem de faydalıdır. Oyunu oynarken hem zevk alır hem de yeni bilgiler öğrenir, zeka ve mantık becerilerinizi geliştirirsiniz. Oyunu indirmek için Google Play Store'da arama yapabilir veya [buraya] tıklayabilirsiniz. Oyunu oynamaya başladığınızda, bırakamayacağınızı göreceksiniz. Söz Oyunu Azerbaycanca ile iyi eğlenceler!


SSS




Söz Oyunu Azerbaycanca ile ilgili sıkça sorulan sorulara ve cevaplarına aşağıdan ulaşabilirsiniz.



  • Söz Oyunu Azerbaycanca ücretsiz mi?



Evet, Söz Oyunu Azerbaycanca tamamen ücretsiz bir oyundur. Oyunu indirmek ve oynamak için herhangi bir ücret ödemeniz gerekmez. Ancak, oyun içinde bazı reklamlar görebilir veya bazı ekstra özellikler için satın alma yapabilirsiniz.


  • Söz Oyunu Azerbaycanca internet gerektiriyor mu?



Evet, Söz Oyunu Azerbaycanca internet bağlantısı gerektiren bir oyundur. Oyunu oynamak için internete bağlı olmanız gerekir. Aksi takdirde, oyun açılmaz veya hata verir.


  • Söz Oyunu Azerbaycanca Türkçe dil desteÄŸi var mı?



Hayır, Söz Oyunu Azerbaycanca sadece Azərbaycan dilinde oynanabilen bir oyundur. Türkçe dil desteği bulunmamaktadır. Ancak, Azərbaycan ve Türkçe diilleri arasında benzerlikler olduğu için, oyunu anlamakta zorluk çekmeyeceksiniz.


  • Söz Oyunu Azerbaycanca kaç bölümden oluÅŸuyor?



Söz Oyunu Azerbaycanca şu anda 3000 bölümden oluşmaktadır. Seu bölümde 10 soru bulunmaktadır. Oyunun geliştiricisi AZMGames, oyunu sürekli olarak güncellemekte ve yeni bölümler eklemektedir.


  • Söz Oyunu Azerbaycanca nasıl güncellenir?



Söz Oyunu Azerbaycanca'yı güncellemek için Google Play Store'a girin ve oyunun sayfasına gidin. Eğer yeni bir güncelleme varsa, Güncelle butonuna tıklayın ve güncellemeyi indirin. Eğer yeni bir güncelleme yoksa, Aç butonuna tıklayın ve oyunu açın.


0517a86e26


1 view0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page